string(49) "/articles/zhemchuzhina-nila--novyy-vesenniy-trend"
Отзывы об Осаве

Домашній смак суші

Фахівці виділяють десятки способів приготування суші. Наприклад, одні днями і ночами можуть говорити про беззаперечну користь тунця, замороженого разом з лавровим листом і запашним перцем. Інші ведуть розмови про необхідність додавати в рис жир морських котиків, який вкрай рідко продається в наших магазинах і супермаркетах. Абстрагуючись від ресторанних «закидонів», можна позначити різні способи приготування суші за допомогою підручних кулінарних засобів. Якщо говорити про «нігірідзусі», цей різновид страви не вимагає вилок, ножів, паличок і інших столових інструментів. Такі суші можна приготувати вручну. Для цього необхідно відварити рис в підсоленій воді. Потім - викласти кашу на десертну тарілку, прикрашену лангустами, крабами або рибною ікрою.

Фальшивий факт про рибу

За смаком страва чимось нагадує справжні японські суші. Правда, якщо на Сході кулінари віддають перевагу сирим продуктам, кухарі пострадянського простору звикли ретельно проварювати морські продукти. До речі, факти про те, що суші сприяють накопиченню зайвих кілограмів, досить суперечливі. Так вважають лише російські вчені. А ось фахівці Китайського оздоровчого центру прийшли до протилежного висновку. Спираючись на результати досліджень, вони довели, що зайву вагу люди набирають не від рису з рибою, а від соусів. Виявляється, вони містять велику кількість хімічних речовин і барвників, які не те, що в кулінарії, в заводських умовах застосовувати небезпечно.

З ролами і без них

«Макідзусі» - ще один різновид суші. На відміну від «нігірідзусі», вона готується з ролами. Це тонкі довгі рулети, які в подальшому ділять на шість або вісім частин. Рівність порцій - запорука високої кваліфікації та зростаючого професіоналізму. Однак наявність відповідного столового інвентарю в даному випадку не менш важлива. Як відзначають шеф-кухарі провідних ресторанів Сходу, які вважають себе фахівцями, в приготуванні ролів використовують ножі з дамаської сталі.

Шоколадний бісквіт на килимку

На практиці фахівці використовують кілька різновидів ролів. Вони можуть бути з гірчинкою, злегка солодкуватими, повітряними і набитими. Діти обожнюють роли з шоколадною й бісквітною начинкою. Французи примудряються готувати суші навіть з молока і варення. Традиційні роли є невеликим полотном з бамбука, вкритого харчовою плівкою. Вона є важливою частиною самого ролу. Завдяки плівці рис не прилипає до «килимка», тому відвідувачам дорогих азіатських ресторанів не доводиться виколупувати злаки з рейок бамбукового полотна. Зазвичай воно складається з гладкої і шорсткої сторін. Остання є основою для «локації» рису.

Куди «дивиться» каша?

Перш ніж викладати кашу на водорості, руки варто змочити в оцті (одна столова ложка оцту на двісті грам окропу). Бажано, щоб рідина охолола, інакше страва наскрізь буде просякнута оцтом, і від запаху цього інгредієнта ви не позбудетеся. Перевертаючи роли, уважно стежте за тим, щоб злаки «дивилися» на лицьову сторону харчової плівки. Вершкове масло, крабові палички і огірки служать начинкою. Обов'язково купіть японський майонез, а для більшого аромату вам знадобиться васабі. Нарізаючи роли, обмочіть ножі оцтом. Важливо, щоб він окропив всю поверхню вістря.
За формою суші можуть бути квадратними, прямокутними, овальними і навіть круглими. Спеціальні формочки для страви можна придбати в магазинах східної кухні.


Всі статті


Останні статті