string(36) "/articles/beverage-options-for-sushi"
Отзывы об Осаве

Варіанти напоїв до суші

Беручи до уваги неповторну смакову палітру і, нетрадиційне для європейців, поєднання продуктів, цілком зрозумілим є невщухаючий інтерес до страв Країни, де сходить сонце, в числі яких всілякі сашимі і суші. Правда, в зв'язку з великою кількістю відмінностей в культурі харчування, багатьох людей дуже хвилює питання про те, які напої можна вживати разом з суші, щоб не зіпсувати їх смак і при цьому втамувати спрагу. Для жителів нашої країни характерне доповнення обідньої або вечірньої трапези, як безалкогольними, так і спиртними напоями, тому багато хто вважає, що жителі Японії дотримуються аналогічної підходу.

Насправді, не дивлячись на поширену оману щодо пристрасті японців до рисової горілки, переважна більшість з них віддає перевагу класичному зеленому чаю, який, варто зазначити, п'ється після закінчення прийому їжі. Звичайно ж, якщо планується похід в японський ресторан, то можна не хвилюватися щодо підбору оптимального напою, адже в меню, як правило, підібрані саме ті варіанти, які не заглушають смак суші, а навпаки підкреслюють їх незвичайність і комбінацію незвичних інгредієнтів. Залишається тільки висловити свої побажання офіціантові і насолоджуватися приємним вечором і розслаблюючою атмосферою.

Складнощі виникають, коли вибір зроблено на користь доставки суші в Одесі, адже тоді доводиться самостійно приймати рішення, орієнтуючись на індивідуальні переваги. Крім того, слід взяти до уваги час і місце трапези. Погодьтеся, вкрай необачно купувати вино або пиво для обіду на робочому місці, тоді як для посиденьок з друзями або рідними в вихідний такий варіант цілком підходить. Звичайно ж, традиційним напоєм вважається саке. Якщо раніше купити хорошу рисову горілку здавалося чимось неймовірним, то тепер знайти досить непогане саке можна практично в будь-якому супермаркеті або спеціалізованому магазині алкогольних напоїв. Справжні гурмани, які користуються послугою доставки суші в Одесі, воліють саке японського виробництва, кількість різновидів якої вражає не менше, ніж число способів приготування суші. Вартість фірмового саке по кишені далеко не кожній звичайній людині, проте дивовижний смак, якщо вірити численним відгуками, виправдовує значні матеріальні витрати.

Приймаючи рішення, їсти суші, запиваючи рисовою горілкою, варто врахувати ряд особливостей розпивання цього напою. Так, на відміну від класичної горілки та іншого міцного алкоголю, саке відрізняється невеликим терміном придатності (не більше року). Більше того, вже через два тижні після відкриття пляшки, саке практично повністю втратить первинні смакові якості і може навіть зіпсувати смак суш. Відповідно, перш ніж приступати до їжі, варто перевірити, як довго стоїть в холодильнику посудина з рисовою горілкою. Іншою істотною відмінністю є необхідність попереднього нагрівання саке, яке згодом акуратно розливається в невеликі склянки з порцеляни або дерев'яні чашки.

Втім, справжні шанувальники японської кухні їдять суші, не запиваючи алкогольними та іншими напоями. Це дає можливість гідно оцінити майстерність суші-кухаря і скуштувати смакові нюанси різних видів суші, які бувають з усілякими начинками.


Всі статті


Останні статті